14 Nis 2011

Coğrafi Sosyal Ağlar

20:55

Coğrafi Sosyal Ağ Nedir?

İngilizcede geograpy ve social kelimelerinin birleşimiyle oluşan geosocial terimini Türkçe'de coğrafi sosyal şeklinde kullanıyoruz. Türkçe karşılığından daha kolay anlaşolacağı üzere, bu terim, internette ortamında son dönemde en çok kullanılan sosyal ağlara yeni bir element olarak giren hizmeti tanımlamak için kullanılıyor. Bu tür sosyal ağların temel mantığı bir çevrimiçi gruba yönelik coğrafik konumlar hakkında ayrıntılar paylaşarak etkileşimi daha aktif hale getirmek. Coğrafi sosyal ağlar bağımsız servisler olarak çalışabildiği gibi, Facebook, Twitter ve Friendfeed gibi mevcut olan sosyal ağalara entegre olarak çalışabilmektedirler.

Coğrafi Sosyal Ağların Avantajı Nedir?

Coğrafi sosyal ağların en dikkat çekici faydası, bağlantı ve durumlarınızı belirten mesajlarla yüzyüze görüşmeler ayarlayabilmenizdir. Coğrafi sosyal ağlar aynı zamanda bulunduğunuz konumda veya yakın çevrenizde neler olduğunu öğrenmek için çok iyi bir web uygulaması. Faraza: üyesi olduğunuz grup veya arkadaşınız bulunduğunuz yerle ilgili her türlü tavsiye niteliğinde aktivite paylaşabilir veya bilgi edinebilirsiniz.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2013 Güncel Gündelik Haberler. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top